Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Boerderij tuin
27-05-2016

Geschreven door Krista

Boerderijtuin

Vorig jaar September hebben wij de sleutel gekregen van ons heerlijke weekendhuis in Giethoorn. Nadat het binnen schilderwerk was gedaan en we de boerderij hadden ingericht hebben we de hele winter elk weekend hier heerlijk vertoefd. En hebben we ondertussen plannen gemaakt voor de tuin.

Tuinontwerp

Eerst de tuin opgemeten, A3 schetsblok gekocht en toen aan de slag. De allereerste tekening was gelijk goed qua basis. We hadden de plaatjes (leve Pinterest!) al in ons hoofd en deze moesten alleen nog als ontwerp op papier worden gezet. 

Terrassen bepaald aan het water en bij de openslaande keukendeuren, ook zitplekjes in de ochtend- en avondzon natuurlijk. En heel fijn, de boerderij had al een hele grote veranda (volgende week styling blog hierover) dus een plek in de schaduw was er al.

Daarbij moesten we goed bedenken, waar willen we privacy. Want we wonen in Giethoorn aan de gracht waar met mooi weer het een gezellige bedoening is met rondvaart- en fluisterbootjes. Natuurlijk willen we de bootjes voorbij kunnen zien varen maar ook een plek met meer privacy, dat we ons kunnen afsluiten van de drukte, dus waar komen de hagen, hoe hoog en welke.

De droom van mijn dochter Lise was wonen op een boerderij met een moestuin, een kas en een mini bloemen pluktuin. Dus deze werden ook ingetekend. En eigenlijk vind ik dat zelf natuurlijk ook erg leuk!

Als laatste een lekker grasveld voor de kids om te spelen, te picknicken, waar ze zomers met vriendjes hun tent op kunnen slaan en plek voor een net, want er moet wel gevolleybald en gebadmintond kunnen worden.

Al onze wensen hebben een plek gekregen in het ontwerp!

Aan de slag

Eindelijk voorjaar en aan de slag. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot want we wonen aan het water op een soort eilandje. Via een bruggetje kom je bij de boerderij dus het afvoeren van oude tuinhuisjes, tegels, grond enz. is een apart geval. Maar daar weten ze in Giethoorn wel wat op. Met een enorme bok (platte boot) kwam Jan Marc (de lokale hovenier) begin april aanvaren en startte met het afvoeren van alles en later met het aanvoeren van nieuwe bestrating, grond, hagen en graszoden. In rap tempo kreeg onze tuin een metamorfose.

En nu, bijna klaar. Hier en daar nog wat grind aanvullen, de beukenhagen moeten nog uitkomen, het gras aangroeien, de pergola en kas moeten nog geplaatst worden maar wij kunnen gaan aanplanten, moes tuinieren en inrichten met tuinmeubels. En vooral heerlijk genieten de komende maanden!

Fijne zomer allemaal!

Groetjes Krista

 

Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte