Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Het buitenleven
03-06-2016

Geschreven door Krista

Wat is het toch heerlijk om een veranda te hebben. Wij hadden het geluk dat er achter de boerderij al een hele grote veranda zat. Deze kon dus al van onze tuin bucketlist afgestreept worden.

Bar en spotjes

Toen we de boerderij kochten zat er in de veranda een heuse bar met spotjes erboven. Wij houden best van een feestje maar een bar is niet echt ons ding. En van spotjes zijn we ook geen fan. Alles eruit dan maar.

Schoonmaken

De veranda was al wit geschilderd van buiten en van binnen. Maar je hebt wit en wit. Dit was heel grauw wit. Dus met emmers heet water met een sopje en borstels zijn we aan de slag gegaan en is de veranda nu weer echt wit.

Inrichting

In een oud schuurtje op het erf zat een heel gaaf keukenblok. Witte kastjes, grote wasbak en een mooi betonnen blad. Deze hebben we in de veranda geplaatst. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een grote tafel en leuke stoelen.

De tafel komt bij de Ikea vandaan en de stoeltjes zijn van de Kwantum. Omdat de veranda zo groot is hebben we ook ruimte voor een bank, tafeltje en 2 stoelen. De bank hebben we van iemand overgenomen. Nieuwe hoes van de Ikea erover en is weer als nieuw!

De rieten mand die als tafel dient hebben mijn ouders 20 jaar geleden voor mij meegenomen uit Zwitserland. Ze hadden er tijdens hun vakantie daar 2 gekocht bij een kringloopwinkel. Mijn vader heeft zelfs het achterraam van de caravan eruit moeten halen om ze in de caravan te krijgen. Een mand met een verhaal en komend uit mijn favoriete vakantieland. De 2 witte stoelen zijn van de Ikea.

Stylen

Het stylen kan beginnen. Kastje boven keukentje ophangen en 2 kistjes op elkaar op het aanrechtblad gezet geven wat meer bergruimte. Tussen de 2 keukenblokjes een trolly geplaatst.

Onze witte Boretti BBQ is van Meppel naar Giethoorn verhuisd en hebben we een mooi plaatsje tegen de net zwart geschilderde wand gegeven.

Grijs wit geblokt stuk stof over de tafel en daar een dienblad met kaarsjes en een pot Rozemarijn (tegen de muggen) op gezet. Plus een stapel tijdschriften op tafel.

Oude vintage tafeltjes gevonden bij de kringloop neergezet en in de rietenmand het buitenspeelgoed van de kids opgeborgen.

Manden met heerlijke wollen en flanellen dekens neergezet voor frissere avonden. Kussens op de bank en een schapenvachtje op de Ikea stoelen. Rieten rolgordijn opgehangen voor het raam en een heerlijk buiten vloerkleed op de houten vloer gelegd. 

Wat een heerlijke plek is het geworden. Net een woonkamer en wat zitten we er tegenwoordig vaak. Met een boek en onder een kleedje op de bank ook al regent het. Gezellig borrelen of eten met familie en vrienden (al heel wat spontane bezoekjes gehad) aan de grote tafel. Weer of geen weer, wij kunnen hier heerlijk gaan genieten de komende maanden!

Wat is jouw fijnste plekje in je tuin?

Groetjes Krista


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte