Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Ibiza time!
17-08-2015

Geschreven door Erica

Wij vlogen dit jaar weer naar Ibiza! Vanaf de eerste ontmoeting zijn we fan van dit eiland. Het is een Spaans eiland maar toch zo’n andere sfeer dan op het vaste land. Een soort hippie, relaxte sfeer. Vorig jaar schreef ik ook een blog over Ibiza, wil je meer weten over Ibiza lees dan daar meer over het eiland en over mijn tips van vorig jaar!

Finca met zwembad

Onze verblijfplaats, een lieflijke finca genaamd Xarc met 7 ‘huisjes’ op het boerenerf van Juan was ook weer geboekt. Het ligt afgelegen van alle drukte met een heerlijk zwembad. Overdag zijn veel gasten op pad, dus het kan zomaar zijn dat je het zwembad een dagje privé hebt. Deze locatie boek je voor je rust, de gasten zijn gemêleerd vooral stelletjes of vriendinnen, maar ook af en toe gezinnen, maar dan moet je het net treffen met leeftijdgenootjes. Maar wij vinden het heerlijk om lekker met z’n viertjes te zijn. De reuring kan je zelf opzoeken op het strand en ‘s avonds als je uit eten gaat hebben toch veel restaurants een klein speeltuintje waar je lots of kids aantreft.

Ga goed voorbereid

De belangrijkste tip blijft van mij voor jullie: neem een geprinte lijst mee met zoveel mogelijk info, telefoonnummers van restaurants en strandjes waar je naar toe wilt. Want zomaar rijdend over het eiland vind je de leukste spots niet, deze liggen toch meestal erg verscholen. Ook dit jaar hebben we driekwartier hetzelfde rondje gereden om een bepaald restaurant te vinden. En reserveren van te voren ook doen. Wij maakten een lijstje van restaurants en dan maakten we gewoon een planning van 4-5 dagen, erg hè! Maar dan weet je wel dat je ergens leuk terecht komt. Ik heb privé een Pinterest board van Ibiza, hier de link.

Mijn nieuwe  tips:

Strandje:

We hebben nieuwe strandjes opgezocht, maar Cala de Boix is en blijft onze favoriet! Waarom? Mooie rotsenbaai met zandstrand (wel wat donkerder zand) ligbedjes te huur, lichte golfslag, je kunt er leuk snorkelen, klein beachtentje erbij waar je heerlijk luncht!

Restaurants:

The Giri Café in het noordelijke dorpje San Juan. Stylisch ingericht restaurant met mooie grote tuin erachter, echt prachtig gedaan. Heel gemoedelijk en het eten heerlijk, speelplaatsje met hooibalen, kinderen kunnen er lekker rondstruinen.

Patchwork in Ibizastad maar uit het centrum, dit restaurant konden we zo moeilijk vinden, maar de volhouder wint, wat een prachtig uitzicht op Ibiza stad! Heel kleurig hip ingericht restaurant met Libanese gerechten, dat was heel smakelijk. Zeg bij het reserveren dat je niet bij de hoge tafels wilt zitten. Want dan zit je meer naar achter. Van dezelfde eigenaar op dezelfde locatie iets hoger gelegen ook een prachtig Thais restaurant, lantaarns in de bomen, van die rieten boogstoelen…

La Escollera gelegen aan Playa Es Cavallet op het meest zuidelijke puntje van het eiland. Een wat grotere strandtent met mooi hoog uitzicht over de zee, mooie lounchebanken etc., alles oké!

Winkel en markt:

Co Coq Home store aan de weg tussen Santa Eularia (6km)en Ibizastad. In een loods verschillende shop in shops. Tuinmeubels, vintage, woondecoraties, wij waren al onze denkbeeldige finca aan het inrichten. Maar ook kleding en sieraden. 

Las Dalias Hippymarket vlak voor Sant Charles op dinsdag- en zaterdagavond vanaf 18.00 uur. Nou, wil je leuke dingen voor jezelf of voor de thuisblijvers scoren, dan hier zoveel mooie (veelal handgemaakte) producten!! Op dit terrein ook fijne restaurantjes, dus ga daar eerst wat eten voordat je aan het shoppen slaat! Hier de echte hippiesfeer!

Zomergroet, Erica

Grote foto en foto 1: Xarc
Foto 2: Co Coq
Foto 3: Cala de Boix
Foto 4: De weg naar Xarc
Foto 5: Patchwork
Foto 6 en 7: Las Dalias
Foto 8: Sluiz (zie vorige Ibiza blog)
Foto 9: The Giri Café


 


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte