Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Pasta di Krista
18-09-2015

Geschreven door Krista

Makkelijk en snel

Heb jij nog een paar makkelijke recepten voor het avondeten vroeg Erica mij laatst! Supergezond, lekker en waar het hele gezin van kan gaan smullen! Door de weeks hebben we het allemaal druk met werk en gezin. Makkelijke en snelle ontbijtjes, lunches en avondeten zijn dan een must. Ik ben gek op koken en bakken, moet vanwege mijn gezondheid healthy eten dus probeer veel uit op gebied van gezonde voeding.

Heb heel wat kookboeken in de kast staan en ik volg een aantal leuke foodblogs. Vanaf nu zal ik met regelmaat een lekker foodblog schrijven! Met in gedachten gehouden dat het een familie recept moet zijn, gezond en wat mij betreft het liefst biologisch en dat het snel klaar moet zijn. 

Dit keer een basis voor pasta gerechten. 
Het basisrecept

Wat heb je nodig (liefst alle ingrediĆ«nten biologisch): 

- Speltpasta (gebruik de normale portie p.p)
- Tomaat (1 p.p))
- Rucola (handje p.p)

Ik gebruik altijd speltpasta (en kook voor mijzelf wat boekweitnoodles). Maar je eigen favoriete pasta gebruiken is natuurlijk ook goed.

Kook de pasta volgens de verpakking, snij de tomaten in blokjes, bak deze in wat kokosolie en was de rucola! De basis ingrediĆ«nten zijn nu klaar!

Varieer nu met:

- Roer in stukjes gesneden gerookte zalm, goede kwaliteit mayonaise, wat citroensap en pijnboompitjes door de warme pasta. Voeg de tomaten en rucola erbij. 

- Meng tonijn (op water) met een goede kwaliteit mayonaise en wat citroensap. Roer dit door de warme pasta met de tomaat en rucola. Geef er een gekookt ei in stukjes, wat kappertjes, pijnboompitjes en parmezaanse kaas bij.


- Voeg in stukjes gesneden ham (vleeswaren) aan de warme pasta en tomaat toe. Maak een sausje van ricecream met parmezaanse kaas en roer dit door het mengsel. Doe als laatste de rucola erbij. Serveer er los nog wat pijnboompitjes en kaas bij.

- Koop een lekkere groene pesto en doe dit als saus door de warme pasta met tomaat en rucola. Afmaken met parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Deze pasta's worden hier thuis door man en kids met smaak verorberd!!!! Heb jij een leuke aanvulling voor het basisrecept laat dit dan weten via reactie's.

Succes!

Krista


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte