Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Voorjaars reset
16-03-2015

Geschreven door Krista 

Voorjaarsschoonmaak

Het voorjaar is begonnen. Je ziet het buiten in de tuin al en als het zonnetje schijnt warmt het al lekker op. Thuis heb ik samen met mijn lieve hulp de voorjaarsschoonmaak al gedaan. Er is flink opgeruimd in huis, de gordijnen zijn weer fris gewassen, alle ramen binnen zijn schoon, kortom een schoon en opgeruimde start van een nieuw seizoen. 

Detox

En zoals elk jaar was het voor mijzelf ook weer tijd voor een innerlijke schoonmaak. Zeker omdat ik al vanaf vorig jaar oktober kwakkel met mijn gezondheid. Heel veel ziek geweest. Ik weet sinds kort dat ik Endometriose heb. Inmiddels heb ik medicatie en wil ik proberen om middels een dieet ervoor te zorgen dat ik de ziekte onder controle krijg. En dat van een operatie voorlopig nog geen sprake is. Omdat ik graag schoon aan het dieet wil beginnen kwam mijn jaarlijkse detox goed van pas.Onder begeleiding

Elke jaar doe ik de detox onder professionele begeleiding van Jessy Jansen. We bekijken per keer aan wat voor detox ik behoefte heb. Deze vastenkuur was dat heel duidelijk. De voorbereiding voor een goede start van het Endometriosedieet, niet teveel afvallen en meer energie krijgen na maandenlang steeds ziek te zijn geweest. 

Kyra de Vreeze

De detox die deze keer goed bij mij paste was de DAYTOX van Kyra de Vreeze. Dat vond ik echt super. Ik ben namelijk een aantal jaar geleden bij een lezing van Kyra geweest tijdens de Miss Natural dag en vond haar zo inspirerend. Heb destijds haar Daytox boek gekocht (doorgelezen en toen in de kast beland) en ben haar gaan volgen op Facebook. En wat blijkt, Jessy en Kyra kennen elkaar van een opleiding. Dus toen Jessy met dit detox voorstel kwam kon ik het boek zo uit de kast pakken.

Starten maar

Van Jessy een heel uitgeschreven plan gekregen met de extra supplementen erbij en de de afspraken voor lichaamsbehandelingen gemaakt. Na een pretox ben ik vorige week zondag echt begonnen met vasten. Elke dag puur eten! Heerlijke shakes, lekkere salades en verwarmende soepen. De eerste dagen zijn best pittig. Je lichaam moet echt even in de relaxstand komen en zich aanpassen aan het anders eten. Maar met de ontspannen massages bij Jessy, heerlijke wandelingen in de natuur en alle hulp van thuis zodat ik ook echt mijn rust kon nemen voel ik me na 3 dagen helemaal in de flow komen. Afgelopen zaterdag was mijn laatste dag en ik barst van de energie, heb sinds maanden geen buikpijn meer gehad, mijn huis heeft een prachtige glow. Ik zeg MISSIE geslaagd!

En nu verder

Gister ben ik dus met de opbouw begonnen. Dat betekent langzaam weer voedingsmiddelen toevoegen aan de maaltijden. Vanwege het dieet zal ik o.a. geen gluten, lactose, suiker en rood vlees meer nemen. Een hele aanpassing maar gelukkig hou ik van koken en bakken en ga ik allemaal nieuwe lekkere recepten uitproberen. Ik ben er klaar voor. Ik duik nu gauw de keuken in en ga iets lekkers bakken voor vanavond. Want maandagavond is het Van onze tafel studio avond en daar hoort thee met lekkers bij!

Groetjes Krista


 


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte