Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Workshop vintage servies schilderen
29-01-2015

Geschreven door Erica

Afgelopen zaterdag tijdens onze open studio dag hadden we de kick off van de creatieve workshop Vintage servies beschilderen. Vanaf maart kun je deze super leuke workshop bij ons gaan volgen. Wij zijn al druk bezig mooie vintage schalen, borden, kop en schotels, mokken en suikerpotten te verzamelen.

Het is zo leuk om brocante servies met mooie bloemen erop met porseleinverf iets extra’s te geven. Of juist op een wit oud bord een mooie quote te schrijven met een porseleinstift. Met een mooie typografie wordt dat heel gaaf. Maar ook grafische vormen gaan heel goed samen met vintage!
Natuurlijk zorgen wij voor inspirerende voorbeelden. Neem alvast een kijkje op ons Pinterestbord Vintage Servies beschilderen inspiratie. Wij stellen diverse setjes samen van serviesgoed waar je uit kan kiezen, dat kan bijvoorbeeld 1 grote schaal zijn of 2 bordjes of 2 kop en schotels. Daarnaast hebben we porseleinstiften in diverse kleuren en ook potjes porseleinverf waar je naar hartelust kleuren mee kunt mengen. 

Aan het begin van de workshop zetten we je wel even aan de afwas en ga je je item(s) goed vetvrij maken. Je maakt je schets op papier en je kan met carbon papier je quote of afbeelding overnemen op het serviesgoed. En dan het allerleukste: het beschilderen en inkleuren kan beginnen! 

De laatste stap is voor thuis, het inbranden van de verf op het servies in de oven. Dit gaat zo: verwarm je oven voor op 160 graden, je servies 25 minuten op deze temperatuur afbakken, zet de oven uit en laat je servies in de oven afkoelen.

Daarna klaar voor gebruik, enjoy!

Wil jij deze workshop ook bij ons komen doen? Geef je dan op via onze site!

Ook vinden we het leuk je reactie op dit blogbericht te lezen!


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte