Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items

 

Blog

 

Styling

 

Fotografie

 

Webwinkel

 Het buitenleven
03-06-2016

Geschreven door Krista

Wat is het toch heerlijk om een veranda te hebben. Wij hadden het geluk dat er achter de boerderij al een hele grote veranda zat. Deze kon dus al van onze tuin bucketlist afgestreept worden.

Bar en spotjes

Toen we de boerderij kochten zat er in de veranda een heuse bar met spotjes erboven. Wij houden best van een feestje maar een bar is niet echt ons ding. En van spotjes zijn we ook geen fan. Alles eruit dan maar.

Schoonmaken

De veranda was al wit geschilderd van buiten en van binnen. Maar je hebt wit en wit. Dit was heel grauw wit. Dus met emmers heet water met een sopje en borstels zijn we aan de slag gegaan en is de veranda nu weer echt wit.

Inrichting

In een oud schuurtje op het erf zat een heel gaaf keukenblok. Witte kastjes, grote wasbak en een mooi betonnen blad. Deze hebben we in de veranda geplaatst. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een grote tafel en leuke stoelen.

De tafel komt bij de Ikea vandaan en de stoeltjes zijn van de Kwantum. Omdat de veranda zo groot is hebben we ook ruimte voor een bank, tafeltje en 2 stoelen. De bank hebben we van iemand overgenomen. Nieuwe hoes van de Ikea erover en is weer als nieuw!

De rieten mand die als tafel dient hebben mijn ouders 20 jaar geleden voor mij meegenomen uit Zwitserland. Ze hadden er tijdens hun vakantie daar 2 gekocht bij een kringloopwinkel. Mijn vader heeft zelfs het achterraam van de caravan eruit moeten halen om ze in de caravan te krijgen. Een mand met een verhaal en komend uit mijn favoriete vakantieland. De 2 witte stoelen zijn van de Ikea.

Stylen

Het stylen kan beginnen. Kastje boven keukentje ophangen en 2 kistjes op elkaar op het aanrechtblad gezet geven wat meer bergruimte. Tussen de 2 keukenblokjes een trolly geplaatst.

Onze witte Boretti BBQ is van Meppel naar Giethoorn verhuisd en hebben we een mooi plaatsje tegen de net zwart geschilderde wand gegeven.

Grijs wit geblokt stuk stof over de tafel en daar een dienblad met kaarsjes en een pot Rozemarijn (tegen de muggen) op gezet. Plus een stapel tijdschriften op tafel.

Oude vintage tafeltjes gevonden bij de kringloop neergezet en in de rietenmand het buitenspeelgoed van de kids opgeborgen.

Manden met heerlijke wollen en flanellen dekens neergezet voor frissere avonden. Kussens op de bank en een schapenvachtje op de Ikea stoelen. Rieten rolgordijn opgehangen voor het raam en een heerlijk buiten vloerkleed op de houten vloer gelegd. 

Wat een heerlijke plek is het geworden. Net een woonkamer en wat zitten we er tegenwoordig vaak. Met een boek en onder een kleedje op de bank ook al regent het. Gezellig borrelen of eten met familie en vrienden (al heel wat spontane bezoekjes gehad) aan de grote tafel. Weer of geen weer, wij kunnen hier heerlijk gaan genieten de komende maanden!

Wat is jouw fijnste plekje in je tuin?

Groetjes KristaBoerderij tuin
27-05-2016

Geschreven door Krista

Boerderijtuin

Vorig jaar September hebben wij de sleutel gekregen van ons heerlijke weekendhuis in Giethoorn. Nadat het binnen schilderwerk was gedaan en we de boerderij hadden ingericht hebben we de hele winter elk weekend hier heerlijk vertoefd. En hebben we ondertussen plannen gemaakt voor de tuin.

Tuinontwerp

Eerst de tuin opgemeten, A3 schetsblok gekocht en toen aan de slag. De allereerste tekening was gelijk goed qua basis. We hadden de plaatjes (leve Pinterest!) al in ons hoofd en deze moesten alleen nog als ontwerp op papier worden gezet. 

Terrassen bepaald aan het water en bij de openslaande keukendeuren, ook zitplekjes in de ochtend- en avondzon natuurlijk. En heel fijn, de boerderij had al een hele grote veranda (volgende week styling blog hierover) dus een plek in de schaduw was er al.

Daarbij moesten we goed bedenken, waar willen we privacy. Want we wonen in Giethoorn aan de gracht waar met mooi weer het een gezellige bedoening is met rondvaart- en fluisterbootjes. Natuurlijk willen we de bootjes voorbij kunnen zien varen maar ook een plek met meer privacy, dat we ons kunnen afsluiten van de drukte, dus waar komen de hagen, hoe hoog en welke.

De droom van mijn dochter Lise was wonen op een boerderij met een moestuin, een kas en een mini bloemen pluktuin. Dus deze werden ook ingetekend. En eigenlijk vind ik dat zelf natuurlijk ook erg leuk!

Als laatste een lekker grasveld voor de kids om te spelen, te picknicken, waar ze zomers met vriendjes hun tent op kunnen slaan en plek voor een net, want er moet wel gevolleybald en gebadmintond kunnen worden.

Al onze wensen hebben een plek gekregen in het ontwerp!

Aan de slag

Eindelijk voorjaar en aan de slag. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot want we wonen aan het water op een soort eilandje. Via een bruggetje kom je bij de boerderij dus het afvoeren van oude tuinhuisjes, tegels, grond enz. is een apart geval. Maar daar weten ze in Giethoorn wel wat op. Met een enorme bok (platte boot) kwam Jan Marc (de lokale hovenier) begin april aanvaren en startte met het afvoeren van alles en later met het aanvoeren van nieuwe bestrating, grond, hagen en graszoden. In rap tempo kreeg onze tuin een metamorfose.

En nu, bijna klaar. Hier en daar nog wat grind aanvullen, de beukenhagen moeten nog uitkomen, het gras aangroeien, de pergola en kas moeten nog geplaatst worden maar wij kunnen gaan aanplanten, moes tuinieren en inrichten met tuinmeubels. En vooral heerlijk genieten de komende maanden!

Fijne zomer allemaal!

Groetjes Krista

 


Restyling kast woonkamer 1
26-02-2016

Geschreven door Erica

Vorige week heb ik het begin laten zien van de restyling van mijn woonkamer. In mijn woonkamer staan 2 grote witte vakkenkasten welke ik ook aangepakt heb. En dat was leuk om te doen!!!  Vooral omdat ik super geïnspireerd was geraakt door een foto die ik zag op Pinterest. (Zie grote foto) Wat me daarop vooral opviel was dat deze kast gevuld was met alleen maar decoratie.

Uitruimen

In mijn vakkenkasten stond heel veel vintage serviesgoed in pastelkleuren, eigenlijk hoort dit in de keuken thuis en wist nu: dat moest eruit! Ik heb inmiddels mijn kasten in de keuken uitgemest, al het plastic kinderservies eruit en het aangevuld met het vintage serviesgoed uit de vakkenkasten uit de woonkamer. Deze gebruik ik nu ook echt en staat niet meer alleen te pronken.

Ook had ik enorm veel stapels tijdschriften in mijn kasten, kon ze zo moeilijk weg doen, maar nu wel! Althans, ik heb ze ergens anders opgestapeld en pak steeds een stapel en scheur de mooiste plaatjes eruit om te bewaren.

Verzamelen!

Ik had de bewuste Pinterest foto uitgeprint en wist door deze foto precies wat ik wilde: Rustieke decoratiespullen verzamelen. Het moesten spullen zijn van hout, ijzer, verweerd koper, steen en glas. Ik dacht aan beelden, koraal, schelpen, planten, aardewerk, riet en dat soort dingen.

Laatst had ik met mijn zus Lineke een dagje uit afgesproken. We zijn naar een aantal kringloopwinkels geweest en naar Dat zit wel snor/Woonmaterie in Blokzijl en Buiten de lijntjes in Wolvega.

En ik ben eigenlijk heel goed geslaagd die eerste dag al! De week daarna stond de werkdag van Krista en mij op de planning, maar we zijn niet gaan werken maar er lekker op uit geweest om te shoppen. Gewoon kijken wat we tegen zouden komen en Krista wilde ook graag naar Dat zit wel snor/Woonmaterie en ze wist nog een leuke winkel in Steenwijk: Bonheur.

In deze anderhalve week had ik al zoveel leuks!! Echt fun!!! Variërend van prijs van 50 cent tot 50 euro.

Inrichten!

Alle 36 vakken leeggehaald en alles wat ik zelf nog had en de nieuwe spullen uitgestald op de tafel (Foto 1 t/m 4). Lineke kwam langs en hielp met stylen. Zo gaaf om te doen!

Ik vind het leuk jullie te vertellen waar ik de spullen vandaan heb. 

Op foto 5 een houten plateau en flessenstolp en minilijstje met veertje van Dat zit wel snor/Woonmaterie, onder de stolp een typemachine puntenslijper van de kringloop. 

Op de 6e foto een houten vakkenbak van de kringloop met daarin schelpen en een houten vaasje wat ik al had en een bamboe pot en aardewerken kruikje van de kringloop. 

Foto 7: Omdat ik het handig vind een schaar en dergelijke bij de hand te hebben, nog een vakkenbak met van alles en nog wat erin. Onder andere oude hamertjetik hamertjes, veren, brieven opener… 

De een na laatste foto van dit blog: een papieren tasje van Buiten de lijntjes (ik had een mooie pen gekocht voor bij mijn agenda) en een oude blikken Cadillac van Dat zit wel snor/Woonmaterie

De laatste foto: een ijzeren vis en dozen van de kringloop, de vintage camera was al in mijn bezit.

Omdat ik nog meer foto’s heb, hierna nog een blog met foto’s!

Groetjes,

EricaRestyling kast woonkamer 2
26-02-2016

Geschreven door Erica

Vervolg van vorige blog over mijn 2 grote vakkenkasten:

Op de grote foto zien jullie 1 van mijn 2 kasten in zijn geheel. Het is nog niet helemaal af, want ik zoek nog wat oude boeken, en een oude encyclopedie bijvoorbeeld….


En op de kleine foto’s eronder zie je: 

1. Twee oude apothekers flessen van de kringloop en een nieuwe rieten mand van de Leenbakker

2. Een lief oud klein laatje met wat strengetjes wol, op het standaardje een stenen plakaat met een afdruk van een plant, alles van de kringloop.

3. Mijn boeken heb ik allemaal zo neergelegd zodat je allerlei crèmekleurig papier van de boeken ziet en niet de kleurige kaften. Daaronder een gave koperen lantaarn van Dat zit wel snor/Woonmaterie.

4. Een oud lijstje met foto van de zeilboot van de opa van mijn man en een mandje, deze spullen had ik al.

5. Drie klossen met ecru garen van de kringloop en een stuk versteend hout op een ijzeren standaard van Bonheur.

6. Drie bij elkaar gezochte aardewerken potjes van de kringloop.

7. Een donker lijstje met een oude ansichtkaart van ons huis, al in mijn bezit en een zwart keramiek vaasje plus gloeilamp vaasje van Bonheur.  Daaronder een beeld gehouwen uit mergelsteen van de kringloop. Ik zie er een olifant in. 15 Euro koste deze, echt heel blij mee, wie doet zoiets weg? 

8. Flessen sterke drank met cognac glazen voor speciale gelegenheden. Had ik al, ik zoek nog een mooie kristallen karaf hierbij.

9. Boeken over kunst met daarop een sierlijke ovalen schaal van koper van de kringloop, een ijzeren vitrinekastje van Dat zit wel snor/Woonmaterie en een dromedaris van de kringloop. 

Zo grappig dat beest, het is waarschijnlijk een souvenir geweest.

Info kringloop en winkels

Shoppen bij de kringloop is superleuk en origineel!!! Ik heb geshopt bij de kringloop in Wolvega, Steenwijk en in Meppel (Hugo de Groot straat).

Dat zit wel snor/Woonmaterie (binnenkort een nieuwe naam!) van Katy en Suzanne in het pittoreske Blokzijl is echt een aanrader, hip nieuw spul en prachtige vintage meubels. Je kan er ook heerlijk koffie en theedrinken.

Bonheur is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in Steenwijk met allerlei stijlen, dus voor ieder wat wils! Eigenaresse Willemijn is tevens interieurstyliste en dat zie je terug in haar mooi gestylde winkel.


Instagram

Eigenlijk wil ik nog veel meer vakken uit mijn kasten laten zien, deze komen dan nog wel eens voorbij op Instagram!

Hoop dat jullie het leuk vonden! Een reactie hieronder achterlaten vind ik super!!


Groetjes,

EricaNieuw kleurenpallet
19-02-2016

Geschreven door Erica

Nu ik in een wat rustiger vaarwater ben beland met Van onze tafel en met mijn kinderen die wat groter zijn, had ik tijd om eens goed rond te kijken in mijn huis.

De tijd nemen om goed na te denken over wat ontbreekt er in mijn interieur? Hoe is de sfeer in de woonkamer?

Mijn bevinding: de basis is best oké, maar het moet meer op elkaar afgestemd zijn, een geheel worden. Ik wilde ook graag een wat meer volwassener uitstraling met rustige kleuren in de woonkamer en met een beetje glamourstijl.

Fluffy kussens

Het eerste wat ik heb aangepakt waren de kussens op de bank, ik had de wollen bruine kussens als eens in gebruik en heb deze weer van stal gehaald.
Deze had ik destijds bij het Mugje van Meppel gekocht, helaas bestaat deze winkel niet meer.
Het leek me mooi om de kussens die ik al had aan te vullen met kussens met een andere soort stof maar ook met een luxe uitstraling.
Bij
Leenbakker heb ik een beige velours en een okergele linnen kussen gevonden.
Daarbij wilde ik nog een tweede plaid voor ’s avonds op de bank, dat is een nepbontje geworden met een glimmende gouden glans.
Twee wollen kussens heb ik samen met Froukje van
Froekus gerestyled. Bij Pit fournituren in Meppel heb ik verschillend lint uitgezocht wat Froukje op het grote kussen heeft genaaid en ze heeft een kussen kleiner gemaakt met een grote stofknoop in het midden.

De nieuwe kleuren

De kleuren van de nieuwe kussens en de kleuren van de meubels en vloerkleed wat ik al heb, heb ik als basis gebruikt voor mijn nieuwe kleurenpallet te zien op de grote foto.
Donkerbruin van de bank, grijs van het vloerkleed, zwart van de sidetable/lampen en het beige en okergeel afgeleid van de kussens.

Eigenlijk ben ik dus eerst met de details begonnen zoals mooie kaarsen in het kleurenpallet op de schouw, palm naar binnen gehaald om te overwinteren en vanaf hier ga ik verder kijken.
Ik wil heel graag een tint op de muren in de woonkamer, die stalen hangen op dit moment als proef aan de muur om te kijken hoe het licht er op valt.
Ik denk dat mede door het verven van alle muren in de woonkamer het meer een geheel gaat worden.

To do

De stoel van Leenbakker op de middelste foto staat op mijn verlanglijst plus nieuwe overgordijnen, dat zou ook mooi zijn!
En nog wat speurwerk moet er verricht worden voor wat arty work voor aan de muur.
Over de salontafel ga ik nog nadenken, blijft het grote blok wat ik nu heb of worden het losse tafeltjes…
Als alles is uitgedacht en uitgevoerd zal ik overzichtsfoto’s gaan maken van de woonkamer voor in een nieuw blog. Pas als het helemaal af is!

Volgende blog

In de woonkamer staan 2 grote witte vakkenkasten met 36 vakken die ik inmiddels heb heringericht volgens de nieuwe stijl die ik ingeslagen ben. See you next week!

Groetjes,

EricaInterieurstyliste in de dop
11-02-2016

Geschreven door Krista

Lise heeft al echt haar eigen stijl! Of dat nou over kleding gaat, haar teken-, knutsel- en schilderkunsten of de inrichting van haar slaapkamer, ze heeft een plaatje in haar hoofd en zo moet het worden. 

Een eigen uitgesproken smaak

De tijd dat mama alles voor haar uitzocht is allang verleden tijd. Dus toen ze in de boerderij haar nieuwe slaapkamer met bedstee kreeg, zijn we op pad gegaan naar de bouwmarkt en heeft ze verfkleurenstalen uitgezocht. Heel wat kleurtjes nam ze mee. Uiteindelijk heeft ze er 2 uitgezocht. 


Kleuren palet

Het werd roze en rood!!! Deze 2 kleuren ingetoetst op Pinterest samen met de zoekterm meisjeskamer, leverde heel veel inspiratie op. De uitkomst: de basis van haar kamer werd wit. En alle accessoires roze en rood! En toen was het tijd om te gaan shoppen.

Shop till you drop

Bij Kwantum vonden we een knalrode mand, de bollampen en zachte dekens, bij Ikea haar roze bureaustoel, de prullenbak en het vloerkleed. En het dekbedovertrek met puppy's en de kussentjes voor op het bankje van de leemkachel bij Leenbakker

Stylen maar

Eerst is haar kamer fris wit geschilderd en daarna kon het inrichten beginnen. Het leukste werk natuurlijk.

En nu is het klaar! Ze slaapt heerlijk in de knusse bedstee, op het vloerkleed wordt uren met de Playmobil en de Barbie’s gespeeld en zittend en zingend achter haar bureau worden de mooiste tekeningen en knutselwerkjes gemaakt. Lise is graag op haar kamer en voelt zich er helemaal thuis. Maar ja wat wil je! Alles helemaal zelf uitgezocht en ingericht. Daar word je toch blij van?

En ik, ik vind dat ze het super heeft gestyled! Ik had het zelf niet beter gekund!

Groetjes,
Krista

 Lekker chillen
04-02-2016

Geschreven door Krista

De woorden Epic, chill, bro en awesome vliegen me tegenwoordig om de oren. Sil is bijna 11 en begint al echt te puberen. Hij wil graag chillen op zijn kamer met zijn bro’s. En die kamer moet dan wel epic en awesome zijn. 

Een eigen wil

Dus toen hij zijn kamer in de boerderij mocht gaan inrichten, had hij ook hier een uitgesproken mening over. Het moest vooral geen kinderachtige kamer worden maar vet cool. Het liefst helemaal legergroen geschilderd en in ieder geval een bureau met een directeursstoel.

Shoppen

In overleg hebben we de basis toch wit geschilderd in plaats van legergroen. Sil is niet zo van het shoppen dus mocht ik los gaan om gave legeraccessoires te zoeken voor op zijn kamer. 

Bij Anno Oud in Ruinerwold vond ik 2 gave legerkisten. In 1 zat zelfs de houder van een Bazooka die erin had gezeten. Ook vond ik daar een gave leger lamp. Helaas deed de leger lamp het niet maar een kennis van ons heeft deze weer aan de praat gekregen. Ook heb ik bij Stapelgoed een gaaf plaid voor op zijn bed gekocht dat gemaakt is van een heuse legertent. Op de Franse markt in Ruinerwold vond ik een oud vaandel.

Sil wilde wel mee naar de Ikea. Daar heeft hij zelf zijn bureaustoel uitgezocht. Zo’n zwarte directeursstoel. Hij zit er helemaal cool op achter zijn bureau. Ook vond hij daar een gaaf vloerkleed. En bij de supermarkt in Giethoorn heeft hij zelf met de bedrijfsleider geregeld dat hij de gave poster van James Bond mocht hebben voor aan de muur in zijn kamer.

Coole woorden

Alles is inmiddels op zijn plek gezet en Sil kan heerlijk chillen met zijn bro’s! En mama, die vindt zijn kamer super gaaf geworden. Mam, gaaf is geen cool woord. Sil en ik schrijven in een boekje brieven naar elkaar. In mijn laatste brief aan hem heb ik gevraagd of hij de GAVE woorden van nu voor me op wil schrijven. Met vertaling graag!

Groetjes,

KristaKerst bij ons thuis
18-12-2015

Geschreven door Erica

We tuigen onze grote echte Kerstboom al snel na Sinterklaas op. Hij moet in ieder geval staan als Laura haar verjaardag viert, want dan kunnen familie en vrienden de boom alvast bewonderen. Na de verjaardagsdrukte ga ik verder met decoreren. 

In een grote robuuste vaas heb ik dit jaar een tak gezet en daar alleen hangers van papier in gehangen. Papieren pomponnen, sterren en de papieren circles van Jurianne Matter.

Ook vind ik het gezellig om in de hal een mooi hoekje te maken, dat als je binnenkomt je gelijk in de Kerstsfeer bent. Kijk maar mee op de foto’s.

Een zwak heb ik voor gekleurde en zilveren vintage kerstballen, elk jaar vul ik mijn verzameling aan. Alleen ik ben daar eigenlijk zo zuinig op dat ik die pas weer in de boom ga hangen als Laura groter is. Alleen het kijken naar deze ballen in de mooie oude doosjes maakt me happy! 

In de grote Kerstboom hangen nu vooral hangers die mijn kinderen leuk vinden en met gekleurde lampjes erin!

Dierbare hangers

Ik laat een aantal hangers in onze boom zien die mij dierbaar zijn.
Bijvoorbeeld de helder doorzichtige bal, deze kreeg ik van vriendin Sophie toen we nog tieners waren en een eigen boom op onze kamers hadden.
Uitgerekend: deze bal is al meer dan 30 jaar oud, ongelooflijk!
Nog veel ouder is het vilten vogeltje met echte veertjes in zijn staart, deze komt uit mijn ouderlijk huis. Deze doe ik nooit weg.
Twee jaar geleden gingen Krista en ik naar Londen, daar bezochten we een Kerst-fair met veelal handgemaakte producten, de gehaakte hartjes en het sneeuwpopje zijn daar vandaan.


Voor een leuk effect heb ik naast kralenslingers ook lint van de fourniturenwinkel in de boom gedrapeerd.

Verder…. open haardje en kaarsjes aan en Kerst is voor ons compleet!
Fijn Kerstfeest allemaal!

Groetjes,

EricaSchatkamers vol vintage spullen
04-12-2015

Geschreven door Krista

Gisteren hadden we onze samen werkdag! Want eens in de 2 weken hebben we onze boekbespreking. Hoe ver zijn we, wat hebben we gedaan en we helpen elkaar verder waar nodig. En soms gaan we ergens naar toe om inspiratie op te doen. Ook heel belangrijk. 
De ene keer bedenkt Erica waar we heen gaan en de andere keer ben ik dat. En voor gister was ik aan de beurt. Ik wist het direct. Voor de eerste helft van de dag had ik een leuke ontmoeting in petto en daarna tijdens de lunch de boekbespreking doen.

Via een lieve kennis van mij werd ik laatst geattendeerd op de boerderij van haar moeder. Krista, daar moet je een keer naar toe. Echt iets voor jou en Erica. Ik kreeg al wat veelbelovende foto’s over de app. Gauw een afspraak gemaakt en tegen Erica gezegd, neem je fototoestel maar mee want we gaan heel veel foto’s maken.

Gisterochtend gingen we dan op weg. Erica wist nog niet waar we heen gingen en pas toen we bij Wolvega de snelweg verlieten heb ik haar ingelicht. Nog even doorrijden naar Kuinre en daar op zoek naar de boerderij van Jetty. Na even rondrijden hebben we het gevonden. We worden zo vriendelijk ontvangen. Eerst koffiedrinken met eigen gebakken Kuunderse pepernoten. Mmmmmm……

Er was meteen een klik en we kletsten er op los. Jetty vertelde enthousiast over haar passie voor brocante en vintage en de workshops die ze geeft en wij over Van onze tafel en de boekenseries waar we aan werken. En toen kregen we een rondleiding door de boerderij.

In 1 woord GEWELDIG! Elke kamer in huis (en ook de schuren om de boerderij) staat vol met schatten. Brocante en vintage schatten. Genoeg om een winkel of wat mee te vullen. En als een heus decorateur vind je overal in huis leuke gestylde hoekjes, plankjes en tafeltjes. En trek je een kast open dan is die geheid gevuld met nog meer mooie items. Door de jaren heen heeft Jetty de meest geweldige spullen verzameld. Wij kennen heel wat leuke brocante winkels maar die vallen in het niet bij deze verzameling.

De meeste brocanteurs gaan op zoek naar spullen in Engeland, België en Frankrijk. Maar juist in Nederland is nog zoveel moois te vinden. Jetty speurt heel wat kringloopwinkels en rommelmarkten in Nederland af. Ze is een echte schatzoeker. Maar ook via via komt ze in het bezit van de meest mooie dingen. Zoals het verhaal van de gave oude toonbank die ze voor een prikkie kocht, een doos vol ongeschreven vintage kaarten die onder een kraam bij een rommelmarkt stond en de vondst van een geweldig kunstkerstboompje uit begin 1900. En dingen die ze jaren geleden al heeft gekocht blijken nu in 1 keer helemaal hip. En zijn nu heel gewild en moeilijk te vinden. En je kunt zien dat al deze spullen met zorg zijn uitgezocht en een plekje hebben gekregen in haar huis.

Voor de Inspiratieboeken zijn we voor de foto’s op zoek naar bijzondere items om te fotograferen. Nou wij kunnen ons hart ophalen en van Jetty mogen we losgaan. We hebben al heel wat mooie foto’s gemaakt.

Het is zo half 1 en Jetty haar man komt thuis om te lunchen. De tafel wordt gezellig gedekt en wij eten spontaan mee. Na de lunch nog even verder kletsen en fotograferen en dan is het toch echt tijd om te gaan.

Jetty zwaait twee stralende dames uit en we beloven gauw een nieuwe afspraak te maken want we zijn nog lang niet klaar met fotograferen. We zijn bang dat we nog wel een aantal keer mee komen lunchen!

Elk seizoen geeft Jetty leuke workshops. Je werkt o.a. met de vintage en brocante materialen die ze heeft verzameld. De kerstworkshop is dit jaar een Kerstster maken. Wil je meer info over deze workshop kijk dan op haar Facebook pagina of stuur een mail naar jettyvandervegt@hotmail.com

Wij kunnen niet wachten om ergens in januari weer een keer bij Jetty op bezoek te gaan. En maandag plaatsen we nog 2 blogs over Jetty. Een Kerstblog over de boerderij in vintage Kerststijl! EN een blog over vintage doosjes vol met Kerstschatten die Jetty te koop heeft. Hou onze site dus goed in de gaten!

Groetjes KristaBoerderij Styling
19-11-2015

Geschreven door Krista

O wat is het heerlijk om een nieuw huis in te richten en te stylen. Op Pinterest allemaal leuke ideeën opdoen en een moodboard te maken. Afgelopen september is ons gezin eigenaar geworden van een geweldig boerderijtje in Giethoorn. 

Koele kleuren

Zoals jullie in ons blog over schilderen met Annie Sloan hebben kunnen lezen is er heel veel geverfd in de boerderij. De vorige bewoners hadden zowel het schilderwerk als de inrichting helemaal wit met grijs. Wij vonden deze kleuren wat te koel. 

Ralph Lauren

Ik ben al jaren fan van de klassieke warme Engelse woonstijl van Ralph Lauren. Toen we de boerderij gekocht hadden heb ik gelijk op de site van Miss Marple gekeken welke mooie behangsoorten Ralph Lauren in de collectie heeft. Het behang met prachtige bloemen in warme tinten met een groene achtergrond is het geworden.  

Warme kleuren

Dus snel de kleurenstalen van Annie Sloan erbij gepakt en de prachtige kleuren Olive en Chateau grey uitgezocht voor de balkenplafonds en de binnendeuren. De houten vloerplanken en de kozijnen en muren werden Pure white. Voor de inrichting heb ik gekozen voor veel hout, cognac, poederroze en bruine kleuren. Mooie warme tinten die perfect passen bij de witte basis en het Ralph Lauren behang.

Inrichting

Alle kamers zijn zo mooi geworden. De studio waar we werken, muziek maken en wordt gechilled. De slaapkamers van ons en de kinderen, de badkamer met een bad op pootjes en de landelijke keuken. Allemaal zo gaaf. Natuurlijk volgen hier nog blogs over.

Woonkamer

Maar mijn fijnste plekje in de boerderij is de woonkamer. Met een leemkachel, het mooie
Ralph Lauren behang, de prachtige cognac kleurige bank en een extra mini-werkplek met het mooiste uitzicht van het huis. Een klein bureautje, gekocht bij Iets van Niets, waar als ik eraan zit vanuit het ene raam prachtig uitkijk op de dorpsgracht van Giethoorn. De bootjes varen voorbij en over de brug in de verte wandelen de toeristen en door het andere raam kijk ik ook op het water en de weilanden waar de paarden staan te grazen. Het is zo'n idyllisch gezicht, vader en moeder zwaan met hun 3 jongen zwemmen elke dag even voorbij. En eind van de middag gaat de leemkachel aan en plof ik op het zachte kleed voor de haard of kruip heerlijk onder een kleedje op de bank. Boek erbij want er is hier geen tv of radio aangesloten. Een bewuste keuze! Hier kan ik me terugtrekken en genieten van de rust.

Wat is jullie fijnste plek in huis?

Groetjes Krista


Pagina's


blijf op de hoogte